Naar het overzicht interviews
Jesse  de Manager fastfoodrestaurant
Jesse de manager fastfoodrestaurant

Interview met een manager fastfoodrestaurant

Bij wat voor bedrijf werkt u? Wat doet dit bedrijf?

Ik werk bij een fastfoodrestaurant.

Wat voor werk doet u precies?

Ik ben verantwoordelijk voor het restaurant. Ik zorg ervoor dat alles goed loopt. Ik ben dus bezig met personeel inplannen, mensen aansturen, de boel netjes houden, apparatuur checken, inkopen doen enzovoort. Zodat iedere gast de bestelling krijgt die hij/zij verwacht en tevreden is!

Hoe bent u bij dit beroep terecht gekomen?

Ik volgde een studie Bank- en Verzekeringswezen. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat alleen maar op kantoor zitten niks voor mij is. Toen heb ik voor dit werk gekozen. Kantoorwerk en lekker bezig zijn kan ik nu mooi afwisselen.

Wat is het mooiste aan uw werk?

Als mijn personeel met plezier aan het werk is en het gewenste resultaat laat zien. Ook is het fijn als gasten het naar hun zin hebben.

Wat vindt u zelf het minst leuk aan uw werk?

Als we de gast niet kunnen bieden wat zij verwachten. Dat kan gebeuren als de apparatuur kapot is.

Wat voor type mens moet je zijn om dit beroep goed te kunnen doen?

Je moet van een sociale omgeving houden en daarnaast om kunnen gaan met stress en veranderingen. Iedere dag is echt anders. Het is een heel dynamische baan.

Wat is de meest voorkomende misvatting over uw werk?

Dat ik als restaurantverantwoordelijke alleen maar Big Mac’s aan het maken ben. Dat klopt niet!

Op welke manieren kan je in dit beroep nog bijleren, specialiseren of verder groeien?

Er zijn cursussen op allerlei gebieden. Ons restaurant is momenteel heel erg bezig met technische innovaties. Daarnaast wordt de rol als coach binnen je restaurant steeds belangrijker.

Hoe ziet u zelf de toekomst van uw beroep voor zich?

Er worden nu al veel dingen geautomatiseerd. Dat zal in de toekomst alleen nog maar meer worden.

Wat zou u verder nog willen zeggen tegen scholieren die later dit werk willen doen?

Als je van afwisseling in werkzaamheden houdt, is dit een hele goede keus. Want je bent met allerlei verschillende dingen bezig. Je moet technische kennis hebben, met mensen kunnen omgaan en financiële cijfers kunnen analyseren.

Beroepsoverzicht horecamedewerker