Naar het overzicht interviews
Arno  de Slager
Arno de slager

Interview met een slager

Bij wat voor bedrijf werkt u? Wat doet dit bedrijf?

Ik werk als slager bij een ambachtelijke slagerij. Wij verwerken halve varkens en halve runderen tot allerlei lekkere producten. Denk aan vleeswaren, worsten, lappen vlees, soepen, snacks en maaltijden.

Wat voor werk doet u precies?

Ik heb de algemene leiding over de slagerij, dus ik stuur de rest van het team aan. Ook zorg ik ervoor dat de producten op tijd in de toonbank liggen. Verder heb ik contact met klanten en doe ik wat administratie.

Hoe bent u bij dit beroep terecht gekomen?

Mijn vader had een slagerij en mijn opa was ook slager. En zo rol je in het vak.

Wat is het mooiste aan uw werk?

Als de dag weer goed is verlopen en het lekker druk is geweest. Als vooral de klanten maar ook mijn collega’s een fijne werkdag hebben gehad.

Wat vindt u zelf het minst leuk aan uw werk?

Er zijn eigenlijk maar weinig dingen waar ik echt een hekel aan heb.

Wat voor type mens moet je zijn om dit beroep goed te kunnen doen?

Je moet een passie voor lekker eten hebben. Bovendien moet je graag met je handen werken en creatief zijn.

Wat is de meest voorkomende misvatting over uw werk?

Een grote misvatting over ons beroep is dat slagers alleen maar vies werk doen met veel bloed. Niets is minder waar! Tegenwoordig zijn wij vooral bezig lekkere producten te maken en te verkopen.

Op welke manieren kan je in dit beroep nog bijleren, specialiseren of verder groeien?

Ons beroep is uitdagender dan ooit. De laatste jaren zie je dat steeds meer collega’s zich specialiseren richting koken en catering. Ook barbecue neemt een steeds belangrijkere plaats in. Er is altijd wel iets waar je in kunt groeien of bijleren.

Hoe ziet u zelf de toekomst van uw beroep voor zich?

De slager zal steeds meer de versspecialist gaan worden.

Wat zou u verder nog willen zeggen tegen scholieren die later dit werk willen doen?

Het is een mooi beroep met vele mogelijkheden. Is de slagerij je onbekend, ga dan eens kijken. Maak desnoods een afspraak, zodat de slager tijd voor je heeft.

Beroepsoverzicht slager